Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на туризма: Да защитим българското Черноморие от "калната кампания"

Министърът на туризма Зарица Динкова
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Зарица Динкова призова да защитим Черноморието ни от “калната кампания”, която се води целенасочено срещу българския бранд. “Тя е доста уплътнена и съответства на всички критерии за хибридност”, изтъкна министърът пред Нова тв.  

По думите й, през последния месец на нашето море са регистрирани 1 милион нощувки, което е със 7% повече в сравнение със същия период на м.г. “Има притеснения за следващия месец, но за момента сезонът върви добре”, коментира тя.  

Зарица Динкова добави, че всеки ден получава докад за морските течения и потенциалните замърсявания. “Нашето море е безопасно, чисто и сигурно”, увери министърът, но и очерта “планини от натрупани проблеми”, чието решаване не зависи само от една институция. “За да има привлекателни туристически места, трябват хубави места за живеене с добра инфраструктура”, заключи тя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10