Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плувният маратон от остров „Св. Анастасия“ отправя предизвикателство към плувци от близо и далеч

Снимка: Община Бургас

На 15 юли, от остров "Света Анастасия" до моста на централния плаж в Бургас ще се проведе плувен маратон – 6400 м. в открити води. За първи път състезанието е част от вътрешния спортен календар на Българска федерация плувни спортове. 

Организаторите от община Бургас са отправили покана към легендата на световното плуване в открити води Петър Стойчев да бъде официален гост на събитието. Наградният фонд е 8000 лева и ще бъде разпределен между класираните от 1-во до 6-то място мъже и жени на възраст от 16 до 35 години и класираните от 1-о до 3-о място състезатели над 51 години.

Тази година, освен многото български плувци и ентусиасти, срещу предизвикателството ще се изправят и доста състезатели от други държави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59
Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36