Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До есента България трябва да си изпълни домашното за Шенген

Снимка: БТА

Продължава участието на премиера Николай Денков в срещата на върха ЕС-Латинска Америка в Брюксел. Той е разговарял с нидерландския премиер Марк Рюте и австрийския канцлер Карл Нехамер. 

"Очаква се през септември да е ясно какъв мандат за Шенген ще има служебното правителство на подалия оставка Рюте. Трябва да си свършим домашната работа, да се приемат законите за комисията антимафия, да започне работата по конституционните промени. Нидерландия най-вече се интересува от борбата с корупцията. Трябва да подсилим работата по границите и през есента да поканим експерти от ЕС, за да видят на място какво правим," каза премиерът. 

Той смята, че ако България отговори на препоръките от доклада на Еврокомисията за върховенството на закона, ще има много силни аргументи за прием в Шенген.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Денят на детето – слънчев, с максимални температури над 30 градуса

В събота , 1 юни, ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 31.05.24 в 19:40

България днес - 31 май 2024 г.

В последния ден от месец май за тази година в „България днес“ правим мост между децата и българската просвета и история. Ще ви разкажем за добрия пример от едно малко българско градче при отглеждането на най-малките. Ще похвалим заслужено..

публикувано на 31.05.24 в 19:00

Арх. Румен Джагаров реставрира стара къща и се връща на село, като протест срещу демографската криза

5257 населени места има в България, сочи регистърът на НСИ от 2021г. От тях близо 5 хил. са малките населени места, но според статистиката всяка година по едно от селата на България "умира" заради това, че от там си е заминал и последният негов жител. В..

публикувано на 31.05.24 в 11:35