Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездни солисти от Балканите и зрелищни ефекти в спектакъл на Великотърновския театър

Снимка: FB/NationalPalaceOfCulture

Ефектен 3D мапинг, красиви костюми, много блясък и божествена музика – така екипът на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" от Велико Търново ще представи операта "Дон Жуан" на Моцарт, под режисурата на Петко Бонев. Спектакълът, който преди време покори столичната публика, сега участва в осмото издание на Летния сезон на българските оперни театри "Сцена на вековете" в старопрестолния град.

Представянето на откритата сцена на историческия хълм Царевец е на 21 юли от 21 часа, като от трупата обещават чрез творчеството на Моцарт да превърнат Царевец в пищна градина, в благороднически дом, в гробище, в кръчма и въобще да ни пренесат в атмосферата от края на XVIII в., когато е живял прелъстителят на всички времена – Дон Жуан.

Зрелищният финал предвижда дворецът на Царевец да бъде превзет от пламъци, но само с помощта на визуални и светлинни ефекти. Звездни солисти от България, Сърбия и Гърция ще завладеят публиката с брилянтни вокални изпълнения и актьорска игра. В главните роли са Никола Иванов (Дон Жуан) и Пламен Кумпиков (слугата на Дон Жуан Лепорелло).

Гост-изпълнителите от Сърбия са трима – Исидора Молес (Донна Анна), Невена Милошевич (Донна Елвира), а партиите на Дон Оттавио изпълнява Стеван Каранац. В образа на Церлина ще се превъплъти гъркинята Анна Фасея, а в ролята на нейния любим Мазетто ще с превъплъти Никола Попов.

В операта участват оркестър, хор и балет на МДТ "Константин Кисимов". Диригент на продукцията е Георги Патриков.

Съставил: Гергана Манчева

По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15