Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асоциацията на българските училища в чужбина се събира на годишната си среща

София и Карлово ще бъдат домакини на двудневния форум

3
Снимка: Диана Цанкова

Под надслов “Словото – 1160 г. слава, сила, светлина” ще премине годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Тази година тя ще протече в две части - на 27 и 28 юли, като официалното откриване ще бъде в София, след което делегатите - ръководители на български неделни училища и преподаватели от цял свя, ще се отправят към Карлово 

Ръководители на т пристигат за среща в България, за да отчетат своите успехи, да споделят извършеното през годината, да начертаят задачите и предстоящите предизвикателствата, които трябва да бъдат преодолени.

В София днес ще бъдат отличени ученици в Международния образователен конкурс „Следи от Кирило-Методиевото дело по света”, организиран от Кирило-Методиевския научен център при БАН. На следващия ден в Карлово – родния град на националния герой Васил Левски, ще бъдат представени резултатите от видеоконкурса по повод 150 г. от неговата смърт, както и превода на книжката “Левски в детските очи”.  

Конференцията ще бъде уважена от настоящи и бивши министри и депутати, от кмета на Карлово Емил Кабаиванов и от други официални гости. 

Очаквайте репортаж на Радио България от събитието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39
Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева

Съставите на СИК извън страната вече са назначени

Към днешна дата за участие в предсрочните парламентарни избори са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже. Бройката не е окончателна, тъй като продължават да постъпват искания за заличаване на някои от..

публикувано на 15.10.24 в 16:54