Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асоциацията на българските училища в чужбина се събира на годишната си среща

София и Карлово ще бъдат домакини на двудневния форум

3
Снимка: Диана Цанкова

Под надслов “Словото – 1160 г. слава, сила, светлина” ще премине годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Тази година тя ще протече в две части - на 27 и 28 юли, като официалното откриване ще бъде в София, след което делегатите - ръководители на български неделни училища и преподаватели от цял свя, ще се отправят към Карлово 

Ръководители на т пристигат за среща в България, за да отчетат своите успехи, да споделят извършеното през годината, да начертаят задачите и предстоящите предизвикателствата, които трябва да бъдат преодолени.

В София днес ще бъдат отличени ученици в Международния образователен конкурс „Следи от Кирило-Методиевото дело по света”, организиран от Кирило-Методиевския научен център при БАН. На следващия ден в Карлово – родния град на националния герой Васил Левски, ще бъдат представени резултатите от видеоконкурса по повод 150 г. от неговата смърт, както и превода на книжката “Левски в детските очи”.  

Конференцията ще бъде уважена от настоящи и бивши министри и депутати, от кмета на Карлово Емил Кабаиванов и от други официални гости. 

Очаквайте репортаж на Радио България от събитието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Тампа Бей

Ива Димитрова от Тампа, Флорида: След урагана очаквам затруднено прибиране на евакуираните по домовете

Ураганът "Милтън" удари Флорида в един много чувствителен период, когато жителите на Тампа Бей все още се възстановяваха от предишната разрушителна природна стихия – "Хелийн", каза за Радио България Ива Димитрова. По думите и, няма..

публикувано на 11.10.24 в 13:50

В окото на бурята: Наши сънародници във Флорида от първо лице за урагана "Милтън"

Ураганът "Милтън", който достигна в четвъртък Западното крайбрежие на САЩ не предизвика очаквания катастрофален воден прилив. Въпреки това нанесените щети са огромни. До момента властите съобщават за 10 човешки жертви, но броят им се..

публикувано на 11.10.24 в 12:10

719 секции в 57 държави за парламентарните избори на 27 октомври

Днес изтича срокът за образуване на избирателни секции със заповеди от ръководителите на дипломатическите и консулските представителства по света и този срок ще бъде спазен, подчерта на брифинг Цветозар Томов от ЦИК. 719 секции в 57 държави..

публикувано на 08.10.24 в 16:10