Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миро тръгва на турне "Best of" и подготвя нов албум

Снимка: Миро (Official)

Един от най-обичаните изпълнители – Миро, започва национално турне "Best of", което събира големите му хитове от последните 23 години. Концертите ще бъдат в шест града, като първата дата е 11 август в Созопол, следват Бургас – 2 септември, Стара Загора – 7 септември, Варна – 14 септември, Плевен – 16 септември, а финалът ще бъде в София на 11 октомври.

Всички песни ще бъдат в аранжимент и изпълнение на фънк формацията SoulBmoll. Предстоят и изненади за почитателите, като във всеки град ще има специално участие на различни гост-изпълнители. За първи път ще бъдат изпълнени и няколко нови песни - те ще са част от предстоящ албум, който се очаква през септември.

Началото на концертите ще поставя песента "Отначало", която е единственото ново заглавие в сборния албум на Миро – "46", представен в края на април. Музиката и текстът са негови, а по аранжимента работят SoulBmoll, Крум Георгиев и Иван Иванов. Песента е със специалното участие на Елена Сиракова.

Ето какво споделя Миро: "Създадох "Отначало" в труден за мен момент. Повтарях си: "това ще мине", "мигът да съм добре ще дойде" и просто исках да направя най-слънчевата и безгрижна песен, на която съм способен в сътрудничество с музикантите, които почитам."

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15