Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В река Девинска отново плува балканска пъстърва

Снимка: БТА

Тази сутрин беше извършено масово зарибяване в района на река Девинска, където в края на миналата седмица след изпускане на отпадни води в реката умря голямо количество балканска пъстърва. В зарибяването с двулетна пъстърва днес се включиха децата от местния Клуб по риболов.


По думите на директора на РИОСВ в Смолян Екатерина Гаджева, няма нови течове в реката, но все още няма изготвен протокол от лабораторията към Изпълнителната агенция по околна среда, тъй като показателят за биологична потребност от кислород се изработва за пет дни. По предварителни данни, такива показатели не са установени извън pH. Взети са проби и от отпадъчните води. 

Кметът на Девин Здравко Иванов, който е и председател на Ловно-рибарското сдружение в града, наблюдава зарибяването на участъците. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45