Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мачовете "Левски" - "Айнтрахт" и "Лудогорец" - "Аякс" не завършиха с победи за домакините

Снимка: БТА

Първият плейофен мач за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите между "Левски" и "Айнтрахт" (Франкфурт) завърши с 1:1. Още в 6-ата минута гостите поведоха в резултата с плътен удар на Рандал Коло Муани. Домакините имаха отлична възможност да изравнят резултата преди почивката, но Роналдо пропусна да се разпише на празна врата, а удара му от вътрешността на вратарското поле попадна в ръцете на Кевин Трап. Едва накрая, в добавеното време, Хасими Фадига отправи плътен удар от над 30 метра, който попадна точно в близкия горен ъгъл. Това бе и единственият точен удар през втората част. Така Фадига донесе равенството на тима си с впечатляващ гол в последната минута.

Реваншът е на стадион "Дойче Банк Парк" във Франкфурт, на 31 август, четвъртък, от 21:30 часа.

Що се отнася до първия плейофен мач за влизане в груповата фаза на Лига Европа, "Аякс" победи "Лудогорец" с 4:1. Гостите откриха резултата още в 15-ата минута, като Мохамед Кудус стреля извън наказателното поле, за да даде аванс на тима си и изпъкна с хеттрик. След поредица от подавания в наказателното поле Мохамед Кудус удвои попаденията си с удар от движение, "Лудогорец" пропусна да отговори с попадение след още две минути, но пробивът на Кирил Десподов беше спрян от трима и с решаващия шпагат на Дивайн Ренш. В 40-ата минута Брайън Броби отбеляза 3:0 с глава, останал сам срещу вратаря Падт.

След почивката, бърза контраатака на гостите завърши с изстрел по земя на Мохамед Кудус. В 68-ата минута домакините стигнаха до дузпа, за игра с ръка на Йорел Хато, който блокира шут на Спас Делев. Така Оливие Вердон се разписа от 11-метровия наказателен удар.

С победата си отборът от Амстердам си гарантира участие в групите на турнира, а за българите остава мач-реванш на честта и място в Лигата на Конференциите.

Реваншът на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам е на 31 август, четвъртък, от 21:00 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25