Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 31 август 2023 г.

В последния ден на август ще се опитаме да задържим лятото и да погледнем към злободневието ни делника през очите на хората на духа. Повод за това ни дават празниците на изкуствата „Аполония“, които в момента се провеждат в Созопол. Именно там мъдрецът на нашето съвремие Стефан Цанев представи своята „Небесна гледна точка“ към живота, с която иска да ни ядоса и да ни накара да се замислим за болестите на света – апатия, алчност и безразличие. Ще ви срещнем и с един българин от Канада, който живее живота си с отворени сетива и го вгражда в истории в рими, насочени към най-малките. Името му е Виктор Павлов - писател, художник, инженер, за когото светът е изключително любопитно място, в което няма скука. Приятни минути в компанията на „България днес“ и Елена Каркаланова!

01:20 Новини 

06:50 Времето в България и по света 

14:15 Защо Стефан Цанев иска да ни ядоса със своята „Небесна гледна точка“? 

32:00 За изучаването на българския език като втори, и как темата предизвика буря в чаша вода 

41:20 Гост в студиото: Виктор Павлов от Канада – разговор за вдъхновението, водещо до създаването на приказки за деца в рими, за културния живот на българската общност в Отава и как изглежда България в неговите очи днес 

67:30 Песен на деня: „Адажио“, изп. Лили Иванова 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00