Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 5 септември 2023 г.

България днес отново се сблъска с природната стихия. Проливни дъждове наводниха хотели по морето, туристи останаха блокирани, в Царево обявиха бедствено положение, а в Лозенец огромната водна маса повлече автомобили към морето. На този фон, ви разказваме за емоционалната връзка между доброволците и пострадалите при бедствия. Срещаме ви и с една американка, която говори прекрасен български и която си спомня за България и престоя си у нас преди повече от 20 години. Представяме ви и възможностите за обучение в българското училище „Васил Левски“ в Саутхемптън. Водещ е Красимир Мартинов.

01:30 - Новини

08:00 - Времето

14:20 - За емоционалната връзка между доброволци и пострадали при бедствието в Карловско преди година

29:13 - Как българското училище „Васил Левски“ в Саутхемптън се готви да посрещне новата учебна година

38:33 - Една американка говори за България на чист български

51:10 - Да съчетаеш 3 в 1 – морски плаж, планина и селски туризъм – мисия възможна

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 13 юни 2024 г.

В „България днес“ на 13 юни разговаряме с Люк Леви, директор на Френския културен институт в София, по повод поредицата от кръгли маси и културни събития в различни европейски градове, озаглавена „Изправени пред войната. Европейски диалози“, която днес..

публикувано на 13.06.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 4

В четвъртия брой на "Часът на Радио България…" ви отвеждаме при българите в Одрин, за да научим повече за българската общност там, за  черквата "Свети Георги Победоносец ", за наследството, завещано от отец Александър Чъкърък, за църковните служби на..

публикувано на 13.06.24 в 12:51

България днес - 12 юни 2024 г.

Поетична, франкофонска и с елементи на действителността на българската администрация - такава се очертава да бъде „България днес“ в сряда. В нея ще си спомним за изключителния поет и преводач Атанас Далчев, ще ви разкажем коя е най-старата и голяма..

публикувано на 12.06.24 в 19:00