Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево и топло остава времето в неделя

Снимка: БГНЕС

В неделя ще бъде предимно слънчево. Над източните райони след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Сутринта ще бъде сравнително хладно с температури между 10° и 15°, в Североизточна България по-ниски до около 7°. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд временни увеличения на облачността ще има главно в Родопите и там на отделни места ще превали. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19°, на 2000 м - около 12°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще бъдат между 25° и 27°, а на морската вода – 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На Балканите ще бъде предимно слънчево. В европейска Турция, акваторията на Егейско море и южните райони на Гърция ще бъде ветровито. В Белград ще бъде 31 градуса, в Букурещ и  Истанбул – 28, в Атина – 27.

На Британските острови на много места ще вали дъжд. Над останалата част от Западна, както и над Централна Европа ще бъде предимно слънчево и топло. На Пиренейския полуостров ще има временни увеличения на облачността и на места превали. С изключение на Норвегия над Скандинавския полуостров ще преобладава слънчево и топло за периода време. Слънчево ще бъде и над голяма част от Източна Европа. В Париж се очакват 34 градуса, в Рим – 31, във Виена и Мюнхен – 30, в Мадрид – 28, в Стокхолм – 26, в Санкт Петербург – 22, в Москва – 21.

В Ню Йорк ще бъде 26 градуса, в Чикаго 25, в Кейптаун и Мелбърн – 15.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни..

публикувано на 08.06.24 в 14:30
Картината „В заедност приютени“

Българско участие на международна изложба за човешките права и достойнство в Италия

От 8 юни до 9 октомври италианският град Роверето е домакин на международната изложба "Човешките права и достойнство". Тазгодишното 18-то издание на експозицията показва тематични творби на художници от 32 държави, включително и от България...

публикувано на 08.06.24 в 07:30

България ще се рекламира като дестинация за висше образование

България е сред страните в Европа с висок дял на чуждестранните студенти. Към момента делът на чуждестранните студенти у нас е около 8%, което ни нарежда сред първите места в региона, стана ясно от изказване на  министъра на образованието Галин..

публикувано на 08.06.24 в 07:10