Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В село Пробуда празнуват чесъна с вкусни ястия и музика

За шести път в търговищкото село Пробуда ще се проведе Празник на чесъна – традиционен за населеното място зеленчук, който се отглежда от поколения наред. Местните жители твърдят, че опиталите от пробуденския чесън не спират да го търсят заради вкусовите му качества.

Празничната програма включва кулинарен конкурс за ястие с чесън в четири категории – топло предястие, студено предястие, основни ястия и тестени изделия. Предвидена е също музикална програма и базар в подкрепа на местните производители. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивал на лавандулата ни потапя в пасторалната красота на село Средно градище

Десето издание на Националния фестивал на лавандулата се провежда на 14 и 15 юни в чирпанското село Средно градище. Там са едни от най-старите лавандулови насаждения в страната, които съществуват повече от 80 години. Концепцията на празника е..

публикувано на 14.06.24 в 08:15

Спасовден е сред любимите празници на българите

На днешния ден, 13 юни, православната ни църква отбелязва Възнесение Господне, когато възкръсналият Христос се възнася отново на небето при Своя Отец. Големият християнски празник е винаги в четвъртък, на четиридесетия ден след Възкресение Христово...

публикувано на 13.06.24 в 06:25

Националното откриване на жътвения сезон е в село Златитрап

В пловдивското село Златитрап днес, 11 юни, от 11.30 ч. ще открият в национален мащаб жътвената кампания 2024-та. Събитието е част от европейската инициатива "Хляб на мира" , която обединява дванадесет държави от Централна и Източна Европа...

публикувано на 11.06.24 в 07:30