Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 20 Септември 2023 г.

За протестното напрежение, исканията на земеделци, енергетици и миньори и отговора на държавата говорим в „България днес“. Освен актуалната тема, на 20 септември ще чуете повече за една гражданска инициатива, насочена към закупуването на български учебници за децата в Тараклия. Разказваме за вълнуващото начало на учебната година на българчетата в Рим и Флоренция, какво ще видим на Фестивала на занаятите във Велико Търново и защо именно там е открита първата модерна аптека в България. Водещ на броя е Елена Каркаланова.

01:11 Новини

09:20 Времето в България и чужбина 

16:50 Властта посрещна с отворени врати протестиращите земеделци и миньори - постигнаха се важни конкретни договорености, но земеделците не бързат с оттеглянето на протестната блокада от София 

19:30 Колко мед консумира българското домакинство и защо пчеларите протестираха днес?

31:50 Набират се средства за закупуване на български учебници за децата в Тараклия

37:25 Вълнуващ първи учебен ден в българските училища в Рим и Флоренция - Райна Кабаиванска с лично послание към децата и учителите им

42:05 Какво ще видим и опитаме в Нощта на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите във Велико Търново? 

48:35 Кога е открита първата модерна аптека в България и кой стои в основата на така наречената „лекарня“ в Търново? 

57:35  В Песен на деня ще чуете "Обратно в Тракия" - четвърта част от Сюитата "Древна Тракия", изп. СО на БНР. Солисти са певицата Гергана Димитрова, Христина Белева – гъдулка, и самият композитор Костадин Генчев – кавал. 


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 7

В седмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов гостуваме на българите в Албания, за да узнаем повече за Голо бърдо и неговите хора. От учители и кметове научаваме и как българите в Гора пазят езика и културурата си, а също - с какви..

публикувано на 04.07.24 в 12:00

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00