Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България отпуска поредна финансова помощ за район Тараклия в Молдова

Снимка: moldovenii.md

Споразумение за отпускане на около 1,5 млн. лева (14,5 млн. леи) от България за нуждите на район Тараклия беше подписано в Българското посолство в столицата на Молдова от посланик Мая Добрева и председателя на район Тараклия Иван Паслар. 

"Финансовата помощ беше отпусната от Народното събрание на България въз основа на преговори между председателя на района и ръководството на България", съобщи в профила си във Фейсбук зам.-председателят на район Тараклия Александър Боримечков, който присъства на церемонията по подписването. 

Средствата ще бъдат използвани за строителството на нова спортна зала за гимназията в Тараклия и за довършване на хранителен блок в училището в Твърдица, в район Тараклия.  


Още от категорията

Съвместно честване 150 годишнината от гибелта на Апостола

Васил Левски е патрон на най-старото българско школо в Париж

Неделното школо "Васил Левски" е основано през 2006 г. и е най-старото от общо 5-те български училища във френската столица. Още когато за първи път прекрачат прага му, децата научават кой е Апостолът на Свободата, защото портретът му заема почетно..

публикувано на 04.12.23 в 16:20

В Будапеща съживиха паметта за миналото на българската емиграция

Малцина знаят, че пътят на великия български борец Дан Колов до световна титла в борбата е започнал от Унгария. Преди да замине за САЩ през 1909 г., бъдещият шампион от 13-годишен е работил цели 4 години в градинарското стопанство в Будапеща на..

публикувано на 04.12.23 в 15:55

Български творци от целия свят участват в сборника "Любослов", издаден в Америка

Дванайсетото годишно издание на Лигата на българските писатели в САЩ и по света – сборникът "Любослов" вече е факт. Наречено е "Любослов" по името на първия българки културен сборник зад граница, който се издава от Константин Фотинов през 1844 година..

публикувано на 30.11.23 в 15:30