Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

"Природа Фест" – празник, който насочва вниманието към градската екология

Снимка: forthenature.org

"Есента е време за събиране на посятото, за радост от постигнатото, за равносметка. Есента е този красив миг, в който природата дава своя най-пищен спектакъл – последен за сезона, преди да потъне в сън. Тази есен празнуваме красотата на природата и нуждата да я съхраним" – така звучи поканата за първия "Природа Фест" в Южния парк в София. В съботния ден, 30 септември, можем да се включим в наблюдение на птици из парка заедно с учени-орнитолози или в беседа и нагледни занимания по отношение на  влажните зони с фокус Драгоманско блато

Предвидени са и много занимания за най-малките, под надслов "Запознай се с дивите актьори на Източни Родопи“. Денят ще завърши с връчване на  Годишни награди за биоразнообразие и климат. Фестивалът е част от проекта "Природата няма глас, тя има нас", който цели да популяризира работата за съхраняване на природното богатство на страната ни, която вършат природозащитните организации, обединени в коалиция "За да остане природа в България".

Проектът "Природата няма глас, тя има нас" се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство със "Зелени Балкани" и с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по програмата "Фонд Активни граждани" – България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Анкета сред работодатели и предприемачи разкрива остър недостиг на кадри

Близо 80 на сто от представители на работодатели и предприемачи в България , участвали в анкета на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), са заявили, че имат остра нужда от кадри с висше образование в областта на техническите науки,..

публикувано на 08.02.25 в 14:40

Стара Загора е домакин на Национален кулинарен форум

За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ 2025, съобщава БТА. През почивните дни, 8 и 9 февруари, градът под липите ще събере на..

публикувано на 08.02.25 в 07:05

Учебният център на Летище София ще обучава специалисти от цял свят

Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21 обучителни хъба, сред които са тези на водещи европейски летища като Мюнхен, Истанбул и Атина. У..

публикувано на 08.02.25 в 06:15