Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 3 Oктомври 2023 г.

В „България днес“ търсим отговор на въпроса, преимущество или недостатък за страната ни би било присъединяването към еврозоната. Правим телефонен мост с германския град Хамбург, за да разберем повече за едно мащабно събитие, което предстои за българите там – Шести преглед „Българско слово, музика, багри и танц в Хамбург“. Ексклузивно за Радио България Емилия Юкер разкри и кои ще бъдат наградените автори от Литературния конкурс, който организира Клуба на българските жени и семейства в Хамбург. Официално лауреатите ще бъдат оповестени на 7 октомври. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 

00:50 Новини 

09:30 Времето в България и по света 

14:25 България е на второто място в ЕС по скок на цените на жилищата 

17:00 България в еврозоната – предимство или недостатък 

28:40 Българи по света: Емилия Юкер, председател на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург

-За шести път българските дружества в Хамбург ще представят най-добрите си инициативи в рамките на прегледа „Българско слово, музика, багри и танц в Хамбург“ на 7 октомври; 

-Информация в аванс: Имената на отличените в Литературния конкурс на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург; 

-„Представих живота такъв, какъвто е в моето сърце“, казва Емилия Юкер по повод художествените си изложби в София и Чикаго това лято. 

53:35 Песен на деня: „Самовила“ - най-новият проект на DIA 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00