Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 4 октомври 2023 г.

В „България днес“ на 4 октомври слушайте за предизвикателствата и възможностите пред производството на био плодове и зеленчуци у нас. Ще ви разкажем и как се променя общественото мнение спрямо екологичните въпроси в зависимост от човешките взаимоотношения, поминъка в различните краища на страната ни и бизнес интересите. Срещаме ви с един българин от Провадия, изградил успешна кариера в САЩ и живял цели 50 години в Париж. Говорим и за хоровото пеене в днешно време, с поглед към Третия международен хоров фестивал „Момчетата пеят“, започващ на 6 октомври в София. Водещ на броя е Красимир Мартинов. 

01:15 - Новини
07:35 - Актуално от и за българските общности по света
16:40 - Ивайло Марков от БАН: Промяната в мисленето по еко въпроси в зависимост от човешките взаимоотношения, поминъка и бизнес интересите
24:50 - Цветан Цеков за предизвикателствата и възможностите пред производството на био плодове и зеленчуци у нас
35:10 - Среща с българина от Провадия, жител на Париж, изградил кариера в САЩ
47:40 - Хоровото пеене днес - с поглед към III международен хоров фестивал „Момчетата пеят“
58:30 - Песен на деня: „Притури се планината“ – новият проект на БНР

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00