Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 5 октомври 2023 г.

В предаването „България днес“ обобщаваме представянето на страната ни в Световния културен фестивал във Вашингтон, САЩ, който се проведе между 29 септември и 1 октомври. Ще отбележим и 25-години от основаването на културно и информационно средище на българите в Западните покрайнини на днешна Сърбия. Специалната ни среща е с една истинска русалка, която от студиото на Радио България ще ни потопи в приказните води на италианското крайбрежие, митове и легенди. За финал -да си спомним за Димо Стоянов от група P.I.F с „Приказка“ и надежда за по-малко „самотни дни от безмълвната вечност“. Водещ на днешната „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.34 - Новини от България

8.23 - Прогноза за времето у нас и по света

14.15 - Четвърт век Културно-информационният център „Босилеград“ съхранява българския дух в Западните покрайнини

22.00 - 300 българи от Америка представиха фолклора ни на Световния културен фестивал във Вашингтон

28.50 - Български русалки се превъплътиха в дъщерите на Дракона в приказно шоу край италианското крайбрежие – специален гост в студиото на Радио България е Петя Петкова, основателка на първото училище за русалки в България. Българката пионер в русалстването у нас ни разказва подробности за спектакъла край град Атрани на амалфийското крайбрежие, за вдъхновяващата среща с австралийката Хана Фрейзър и къде сме ние на световната карта в това вълшебно и сюреалистично занимание

53.08 - „Песен на деня“ – спомняме за фронтмена на група P.I.F Димо Стоянов. Димо, който ни напусна в началото на Covid-пандемията през декември 2020 година и остана завинаги на 45 години. А на нас, публиката, завеща емблематични песни като „Приказка“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00