Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отровиха сърните в благоевградския зоопарк

Девет сърни са отровени в зоопарка в Благоевград – пет от тях са починали, а останалите четири са интубирани в много тежко състояние. Животните са започнали да падат и веднага са били извикани местни ветеринарини лекари. Към тях са се присъединили и специалисти от София.

Прокуратурата вече образува досъдебно производство за умишлено умъртвяване на животни. Очаква се официално изявление на община Благоевград.

Зоопаркът има свободен достъп за всички граждани, а животните обитават близка до естествената им среда.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Картината „В заедност приютени“

Българско участие на международна изложба за човешките права и достойнство в Италия

От 8 юни до 9 октомври италианският град Роверето е домакин на международната изложба "Човешките права и достойнство". Тазгодишното 18-то издание на експозицията показва тематични творби на художници от 32 държави, включително и от България...

публикувано на 08.06.24 в 07:30

България ще се рекламира като дестинация за висше образование

България е сред страните в Европа с висок дял на чуждестранните студенти. Към момента делът на чуждестранните студенти у нас е около 8%, което ни нарежда сред първите места в региона, стана ясно от изказване на  министъра на образованието Галин..

публикувано на 08.06.24 в 07:10

Забавления за деца и татковци в Националния военноисторически музей

На 8 юни от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен и много атракции, игри и изненади в Националния военноисторически музей в София ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата и традиционно провеждан от музея..

публикувано на 08.06.24 в 06:35