Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 11 октомври 2023 г.

Светът сякаш се обърка, животът вече не е същият, тревогата за бъдещето ни кара все по-настървено да търсим информация закървящите язви на планетата – войната в Украйна, а сега и в Израел. Броят на жертвите на разрушителните атаки постоянно расте, но как изглежда ситуацията в Близкия Изток през очите на българските анализатори, при какви обстоятелства конфликтът може да бъде потушен – отговор търсим в „България днес“. Отговори, свързани с бъдещето ни открива и д-р Марин Буков, удостоен с Голямата награда „Джон Атанасов“, с когото ви срещаме днес. Ще разберете и какво кара един италианец да се засели в крайдунавското село Сланотрън. Водещ на броя е Елена Каркаланова.

01:10 Новини 

07:00 Времето в България и по света 

13:20 Войната в Близкия Изток – поглед от България

34:20 Д-р Марин Буков – носител на Голямата награда „Джон Атанасов“ 

46:05 Вести от и за българите по света 

54:10 Поглед към България и живота тук през очите на италианеца Антонио Панарело от с. Сланотрън, Видинско 

60:00 Песен на деня: „Дългият път към дома“, изп. Мария Мутафчиева 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00