Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корабът "Рожен“ очаква разтоварване в пристанище Ашдод край ивицата Газа

Българският кораб за насипни товари "Рожен" в израелското пристанище Ашдод се намира в близост до бойните действия. Съдът ще напусне опасната акватория най-рано след седмица след разтоварването му. Изпълнителният директор на Български морски флот капитан Александър Калчев заяви пред БТА, че няма опасност за екипажа. Той уточни, че в района на пристанището няма военни действия, а нивото на сигурност в порта е нормално. Пристанището е защитено и с противовъздушна отбрана. Капитан Калчев посочи, че няма никакъв риск, портът работи, има и кораби на рейда. 

Екипажът на „Рожен“ е от 19 души, всички са българи, добави изпълнителният директор. Част от моряците се свързаха преди изявлението с БНТ и съобщиха, че не се чувстват в безопасност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28