Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството работи да повиши доверието на инвеститорите към България

Снимка: БТА

Премиерът Николай Денков заяви, че кабинетът има програма за управление до края на 2024 г. На форума "Среща на бизнеса с правителството" Денков акцентира, че се работи за започване на изостаналите реформи в правосъдието, администрацията и образованието, цели на България са също влизането в Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Модернизацията на българската икономика е третият приоритет, изтъкнат от Денков.

"Трябва да увеличим доверието в международен план, защото инвеститорите се интересуват от това! Трябва да стабилизираме политическата система, защото всички инвеститори в момента казват, че ако няма политическа стабилност, за тях това е проблем“, поясни премиерът. Той посочи, че за да бъдат устойчиви във времето решенията на партиите от парламентарното мнозинство зад кабинета се взимат чрез съгласуване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22