Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йосиф Панов защити своята световна титла в професионалния бокс

Йосиф Панов (вдясно) с шампионските си пояси
Снимка: Max Fight 56

Йосиф Панов-Пепелянката защити световната си титла в полусредна категория на Универсалната боксова организация (UBO). Българският боксьор срази французина Санди Месуд след 12 равностойни рунда и единодушно съдийско решение. Това беше и основната битка от галавечерта на бойните спортове Max Fight 56.

Панов заслужи аплодисментите на близо 10 000 зрители в Арена София, както и суперлативи от голямата звезда на трибуните - Конър Макгрегър. Ирландската легенда в ММА награди и двамата боксьори с бонус от по 12 000 евро. Още толкова заслужи Борислав Велев-Рой за нокаут на вечерта в подгряващия сблъсък с Пабло Мендоса. 

Панов вече има 25 победи на професионалния ринг. След триумфа той благодари за подкрепата и призова зрителите още веднъж да скандират "Българи, юнаци!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

УЕФА наложи тежко наказание на ЦСКА

УЕФА глоби футболния отбор ЦСКА с 450 хил. евро заради неизпълнение на изискванията за “без просрочени задължения”. Българският тим е заплашен с изхвърляне от евротурнирите до 2027 г. и в момента е поставен на изпитателен срок. Наказанието ще бъде..

публикувано на 18.05.24 в 10:21

България участва в Световното първенство по пара лека атлетика Кобе 2024

Националният отбор на България по пара лека атлетика участва в Световното първенство по пара лека атлетика Кобе 2024, което беше открито днес и ще продължи до 25 май 2024 г. в град Кобе, Япония.  Сред участниците са Ружди Ружди, Християн Стоянов и..

публикувано на 17.05.24 в 15:26

Петър Стойчев преплува протока Молокай за почти 19 часа

Българският плувец в открити води Петър Стойчев прибави и хавайския проток Молокай към прекосените от него морски  пространства. Във фейсбук той написа: "От тъмно до тъмно! Преплувах най-трудния и най-дълъг проток от веригата Oceans Seven.  Молокай в..

публикувано на 16.05.24 в 13:32