Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автопоход тества електроколите в България

Снимка: pixabay

Колко харчат електромобилите, има ли достатъчно зарядни станции в България, може ли да се стигне до морето и обратно с електрическа кола, може ли електромобил да „отвлече“ собственика си? На тези и други въпроси търсят отговор участниците в авто похода "EV Tour 400 Голямото премерване". 400-километровият електромобилен поход се провежда на 21 октомври с начална точка София. В него ще участват над 60 коли на батерии от водещи световни марки. Маршрута на изпитанието е София – Пловдив – Карлово – София по магистрала Тракия и Подбалканския път. Шофира се с еднакво темпо и зареждането е на едни и същи станции. Прецизно се замерва разходът на електрически ток за всеки от автомобил и параметрите на зареждане и изразходване на батерията при еднакви пътни и атмосферни условия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборните книжа и машините за гласуване зад граница са изпратени до всички секции

Успешно са подготвени и транспортирани изборните книжа, материали и машини за гласуване до всички избирателни секции извън страната, където нашите сънародници в чужбина ще могат да упражнят правото си на глас. За това съобщи Министерството на външните..

публикувано на 24.10.24 в 16:40

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 23

В брой 23 на предаването слушайте: Преподавателят и писателят Здравка Момчева от Лондон – за приликите и разликите в образователните системи на Великобритания и България, за стойността на българските училища зад граница и за изборите,..

публикувано на 24.10.24 в 12:00

България осъди нападението и атентата в Анкара, няма пострадали българи

По информация на българското посолство в Анкара към момента няма данни за пострадали български граждани при извършеното нападение срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция TUSAS. "Категорично осъждаме всяка форма на..

публикувано на 24.10.24 в 08:46