Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров започна турнира във Виена с успех

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг в турнира от сериите ATP 500 във Виена. 32-годишният Димитров победи на старта италианеца Лоренцо Музети с 6:3, 6:4 за 94 минути, след като направи по един пробив в двата сета. С победата българинът изравни своите преки двубои срещу Музети на 1:1, след като загуби от него на четвъртфиналите в Акапулко през 2021 г. Димитров заработи 35 245 евро и 45 точки за световната ранглиста. 

Той  достигна до полуфиналите във Виена през миналия сезон, където загуби от бъдещия шампион Даниил Медведев от Русия. Медведев ще бъде отново съперник на Григор Димитров във втория кръг и тази година. Руснакът е поставен под номер 1 в ранглистата на турнира. Преди да се изправи срещу Димитров Медведев трябва да победи Артюр Фис от Франция. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва в Tourism Expo Japan 2024

По инициатива на посолството на България в Япония тази година страната ще бъде представена с национален щанд на Международното туристическо изложение Tourism Expo Japan 2024, което ще се проведе в японската столица Токио. Туристическото..

публикувано на 12.06.24 в 09:05

България днес - 11 юни 2024 г.

В „България днес“ на 11 юни продължаваме с отзвука от проведените на 9 юни избори за българско народно събрание и за европейски парламент. Говорим за това с наши сънародници в чужбина, а анализ на вота зад граница прави Първан Симеонов – изпълнителен..

публикувано на 11.06.24 в 19:00
Снимка: Facebook / Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Езикът на европейското право е в основата на най-старата специализирана магистърска програма в България

В разгара на тазгодишната кандидат студентска кампания сякаш риторичен звучи въпросът - коя ще бъде най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За последните четири години безапелационен избор номер едно в желанията на..

публикувано на 11.06.24 в 10:40