Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българската култура в Сегед, Унгария

"Зюрьош банда“
Снимка: Светла Кьосева

В унгарския град Сегед за 19-и път се организират Дни на българската култура, съобщи Моника Фаркаш-Барати от Българското самоуправление в университетския град. 

Както всяка година програмата е разнообразна и наситена. Началото ще бъде поставено днес с "хоротека“ в кафе "Радноти“, организирана от танцов състав "Балкан“. Съставът е основан през 1990 г., а танцовият му репертоар обхваща всички етнографски райони на България, предаде БТА. 

На 27 октомври в Дома на националностите в Сегед ще бъде открита фотоизложбата на Антони Георгиев "Еврейско наследство в България“, посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи. Ще бъдат представени кадри от материалното наследство на евреите по нашите земи. 

Последното събитие е концерт на 10 ноември на „Зюрьош банда“, чиито музикални дискове заемат челно място в класации като World Music Charts Europe. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В италианския град Брунате почетоха паметта на Пенчо Славейков

С тържествена церемония в град Брунате беше отбелязана 112-ата годишнина от смъртта поета Пенчо Славейков. Честването под патронажа на Генералното ни консулство в Милано беше организирано от италианската община и Българо-италианската асоциация..

публикувано на 26.06.24 в 13:36

Зденка Тодорова с премиера на новата си книга “Любимият полк” в Цариброд

Зденка Тодорова – журналист и писател, ще представи тази вечер в Народната библиотека “Детко Петров” в Цариброд най-новата си книга “Любимият полк”, съобщи мултимедийният портал на български и сръбски език ФАР. Книгата е посветена на 120-ата..

публикувано на 26.06.24 в 09:20
Снимка: Българско училище

Филм на български ученици с премиера в Саарбрюкен

Премиерата на филма “Български следи в Саарланд - академични истории за малки и големи” събра ученици, родители и университетски преподаватели в германския град Саарбрюкен. Във филма настоящи и бивши ученици в българското неделно училище..

публикувано на 25.06.24 в 13:36