Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол се провежда най-старото лекоатлетическо състезание от българския календар

Снимка: Община Ямбол - архив

За 57-и път Ямбол е домакин на републиканския крос "Диана", известен като най-старото състезание в лекоатлетическия календар в България. Участие са заявили над 80 състезатели от 21 клуба в страната, съобщиха организаторите. Те са разпределени в осем възрастови групи. В спортната проява ще се включат и ученици от 5-и до 12-и клас от ямболски училища.

Първото издание на крос "Диана" e на 4 декември 1966 година по инициатива на покойния заслужил треньор Велислав Велев. През годините състезанието е съхранено благодарение на треньора Йордан Атанасов. В него са участвали едни от най-изявените български лекоатлети – Василена Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев и др.

Надпреварата започва в 10:00 часа пред спортната зала "Диана" в градския парк, където ще са и финалите. Организатор е Клубът по лека атлетика "Тунджа" – Ямбол, с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Видински митрополит Даниил

Даниил се нарича новият български патриарх

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх. Той беше избран с 69 гласа срещу 66 за врачанския митрополит Григорий. Бяха пуснати и три недействителни бюлетини. Благодатта на Светия Дух е в единението, чистотата на вярата и..

публикувано на 30.06.24 в 13:04
Росен Желязков

Росен Желязков е вероятният кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков вероятно ще получи утре от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на кабинет, предположи пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов. Той добави, че се позовава на “ заявления ” на..

публикувано на 30.06.24 в 12:30

201 български деца ще осъществят космическата си мечта в Space Camp Тürkiye

Първата група от 37 български ученици заминава днес за Измир, за да се присъедини към Space Camp Тürkiye. През това лято общо 201 деца от България ще участват в космическия лагер, половината от които със стипендии. Space Camp Turkiye e един от..

публикувано на 30.06.24 в 11:14