Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол се провежда най-старото лекоатлетическо състезание от българския календар

Снимка: Община Ямбол - архив

За 57-и път Ямбол е домакин на републиканския крос "Диана", известен като най-старото състезание в лекоатлетическия календар в България. Участие са заявили над 80 състезатели от 21 клуба в страната, съобщиха организаторите. Те са разпределени в осем възрастови групи. В спортната проява ще се включат и ученици от 5-и до 12-и клас от ямболски училища.

Първото издание на крос "Диана" e на 4 декември 1966 година по инициатива на покойния заслужил треньор Велислав Велев. През годините състезанието е съхранено благодарение на треньора Йордан Атанасов. В него са участвали едни от най-изявените български лекоатлети – Василена Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев и др.

Надпреварата започва в 10:00 часа пред спортната зала "Диана" в градския парк, където ще са и финалите. Организатор е Клубът по лека атлетика "Тунджа" – Ямбол, с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53
 Али Ахмети

Северна Македония може да се превърне в държава с два народа с българско и с албанско гражданство

Северна Македония няма устойчиви политики към съседите си, е заявил на заседание на генералния съвет на Демократичният съюз за интеграция Али Ахмети, предава БТА. Председателят на най-голямата албанска партия Ахмети е посочил, че промяна в..

публикувано на 01.07.24 в 17:08

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01