Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Швейцария подготвят българско коледно парти

Снимка: kanatitza-art.ch

На 9 декември (събота) в град Вьовѐ, Югозападна Швейцария, ще се проведе българско коледно тържество. По време на събитието за малчуганите ще бъдат организираниателиета за сурвачки и коледни играчки, както и изложба на детски рисунки на тема „Моята Коледа“, информира българо-швейцарската асоциация “Канатица”. Целта е да се насърчи креативността у българчетата. От рисунките ще бъдат изработени картички, които ще бъдат разпратени до партньорите на организацията в България и Швейцария- за Коледа. Всички деца ще получат подарък от Дядо Коледа и Снежанка.

Спомен от предходно коледно парти в Швейцария

За малки и големи е предвидена и томбола с награди, песни, танци и народни хора̀.Предвидени са и „хапки“, като всеки участник може да приготви някаква любима храна и да я остави на общата трапеза. Ще се пие само българско вино – обещават организаторите.

Събитието е на с начален час 11:00, а адресът е: 1800 Vevey, Rue des Chenevières 6

Снимки: Фондация "Канатица" - kanatitza-art.ch

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова откри в Мюнстер българския народен събор “Нишка от корен”

“ Няма малка България, има една България и тя е нашата Родина. Независимо къде сме избрали да живеем, ни свързва нишка, здрава като Кубратовия сноп .” С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към сънародниците ни в Мюнстер на откриването на..

публикувано на 19.05.24 в 10:35

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04
Зографски манастир в Атон

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” се открива в Рим по случай 24 май

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” ще бъде открита на 22 май в Папския латерански университет в Рим. Събитието, което ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев, е част от програмата на Българската православна църковна община “Свети..

публикувано на 18.05.24 в 11:03