Седмицата на италианската кухня по света, организирана у нас от италианското посолство, Италианския културен институт и агенция ITA, ще премине под надслов “Италианската трапеза: Блаженството на вкуса”. Различните събития ще разкрият връзката между средиземноморската диета – синоним на здравословния и висококачествен режим на хранене, и благоденствието, разбирано като правилен и здравословен начин на живот.
В Езиковия център към културния институт днес ще бъде представена новата малка библиотека за италианска кухня, чиито томове са дарени от представителството на Италианската кулинарна академия в София. След това проф. Алесандра Дженаро ще изнесе кулинарен урок как се приготвя тирамису – едно с роза и друго с кафе, последван от дегустация.
В програмата на седмицата (13-19 ноември т.г.) са включени също така галавечеря на посланик Джузепина Дзара, представяне на книгата “Италианската кухня в картини”, урок по италианска кухня с младежи от Дневния център за хора с увреждания “Света Марина” в София.В брой 61 на предаването слушайте: Писателката Здравка Евтимова за срещите си в българските училища по света и за участието си като специален гост на годишната конференция на АБУЧ Българинът от Париж Джонатан Ангелов - приказка ли е..
От 24 до 26 юли в Кюстендил ще се състои 21-вото издание на Международния фолклорен фестивал "Сребърна пафта" – празник на културното многообразие и танцовото изкуство от цял свят, предаде БТА. Фестивалът ще събере за поредна..
Образованието е ключът към нерешените проблеми на България, с които се борим над три десетилетия, то просветлява душите и има способността да постави основата на едно успешно общество – роля, в която водеща позиция имат учителите и следва те да..
България се появи в класация на италианското издание Il Messaggero, което препоръчва 10 от най-достъпните и нискобюджетни морски дестинации на Стария..
Климатичните промени силно влияят на земеделието в България, включително и на тютюнопроизводството. Затова се търсят сортове, способни да се справят със..