Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Академичен урок как се приготвя тирамису с роза

Седмицата на италианската кухня по света, организирана у нас от италианското посолство, Италианския културен институт и агенция ITA, ще премине под надслов “Италианската трапеза: Блаженството на вкуса”. Различните събития ще разкрият връзката между средиземноморската диета – синоним на здравословния и висококачествен режим на хранене, и благоденствието, разбирано като правилен и здравословен начин на живот.

В Езиковия център към културния институт днес ще бъде представена новата малка библиотека за италианска кухня, чиито томове са дарени от представителството на Италианската кулинарна академия в София. След това проф. Алесандра Дженаро ще изнесе кулинарен урок как се приготвя тирамису – едно с роза и друго с кафе, последван от дегустация.

В програмата на седмицата (13-19 ноември т.г.) са включени също така галавечеря на посланик Джузепина Дзара, представяне на книгата “Италианската кухня в картини”, урок по италианска кухня с младежи от Дневния център за хора с увреждания “Света Марина” в София.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Наталия Киселова

Наталия Киселова: Необходими са редица мерки за безопасността на пътя

За безопасността на пътя не е достатъчна само промяна на закона, мерките трябва да бъдат много повече, каза пред журналисти председателят на Народното събрание Наталия Киселова, която присъства на тържеството за Цветница в Ловеч. " Административни..

публикувано на 13.04.25 в 10:59
Росен Желязков разговаря с турския президент Реджеп Ердоган

Премиерът оцени Турция като съюзник в сигурността и значим икономически партньор на България

Отношенията между България и Турция, които са приятелски, партньорски и които с десетилетия изграждаме устойчиво, са гаранция за опазването на националните, но и на външните европейски граници по начин, който е пример за Европа. Това заяви..

публикувано на 12.04.25 в 16:25
Заради липса на суровина българските преработватели внасят рапица от Канада

Заради липса на суровина българските преработватели внасят рапица от Канада

Един от най-големите товарни кораби в света за първи път акостира в „Пристанище Варна“ и достави 58 000 т. рапица, предаде БГНЕС. Товарът е от Канадаи и ще се рафинира в страната. Доставката се прави заради липсата на суровина и ограниченията за..

публикувано на 12.04.25 в 15:45