Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роден протеинов сладолед позволява консумация без угризения за здравето

4
Снимка: личен архив

Сладоледът е изкушение за мнозина, но съставен от захар и мазнини се превръща в калорийна бомба, вредна за човешкото здраве. Сънародникът ни Александър Маринов също е сред хората, пленени от различните му вкусове, но ограничава консумацията, докато преди година не създава нова рецепта за протеинов сладолед, в която влага всички свои спестявания в размер на 15 000 лева. 

Александър Маринов

За да не бъдат неговите близки и приятели единствените, които могат да опитат новото произведение, 20-годишният Александър решава да потърси финансиране, за да открие своя стартираща компания. Получава 60 000 лева, с които закупува фризери и към момента произвежда около 1 тон сладолед на ден. 


Неговите сладоледи са достъпни предимно във фитнес зали на територията на София, но младият предприемач се надява следващата година да достигне и други големи градове в страната, като Пловдив, Варна и Бургас. Александър и екипът му мечтаят да наложат марката и в чужбина, като една от държавите, с които биха започнали е Германия.

Снимки: личен архив

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Река Дунав при Будапеща

С призива да пазим Дунава син отбелязваме Деня на реката

На днешния ден преди 20 години е обявен Денят на река Дунав и оттогава се отбелязва с различни инициативи. Тазгодишното мото “Да пазим Дунав син” призовава хората, живеещи в Дунавския басейн, да повишат своята осведоменост и да бъдат активни в..

публикувано на 29.06.24 в 10:41

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Банско открива летния туристически сезон

Отдих, далече от тълпите в летните курорти, разходки в планината, възможности за преходи пеша или с електрически велосипеди – всичко това очаква туристите от днес в Банско. Курортът в Пирин планина ще изненада постителите си през лятото с много..

публикувано на 29.06.24 в 09:51