Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова песен и концерт дават начало на национално турне на Б.Т.Р.

Снимка: YouTube

Нов сингъл и концерт, поставящ началото на национално турне, с което отбелязват три десетилетия заедно – това са последните новини около Б.Т.Р.

Докато при представянето на албума "Пъзел" музикантите имаха много гост-изпълнители до себе си, на 24 ноември, петък, излизат на сцената на Sofia Live Club сами. С този концерт дават старт на турнето "30 години Б.Т.Р."


Групата продължава и успешната линия на песни с участието на основополагащи за българския рок имена. След "Не за мен" с Кирил Маричков и Валди Тотев от "Щурците" и "Вяра" с "Ахат", Б.Т.Р. представят "Там където", този път с участието на китариста и цигулар Иван Лечев. Подзаглавието е "Песен от сън", защото идеята е хрумнала на автора на музиката и текста Славчо Николов именно в съня. Той казва, че песента е за хубавото детство, за спомените, за живота и за приятелството. По негова идея е създаден и клипът с режисьор Бисер Овчаров - Барни. Реализирано със съдействието на фондация "Звезди под звездите" и община Тутракан, видеото е заснето в красиви места от България  – в Еленския балкан и по брега на Дунав, и по-точно в планинското село Раювци и Рибарската улица в Тутракан.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Burnout" – свеж коктейл от поп, кънтри, блус и… щипка джаз

Още сме едва в началото на работната седмица, а вече се чувстваме преуморени, прегорели в работата си… Значи песента на Графа "Burnout" е точно за нас! Рано или късно, всеки може да разпознае себе си в героя от "Burnout" като нужда да забавим темпото...

публикувано на 27.05.24 в 10:15
АМТИИ - Пловдив

Започва 60-ият юбилеен Международен фестивал на камерната музика в Пловдив

Международният фестивал на камерната музика се открива днес в Пловдив. Събитието е посветено на местната Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, чиято 60-годишнина съвпада с тази на фестивала. Програмата на международния форум..

публикувано на 26.05.24 в 06:00

Българска музика звучи тази вечер във виенската Музикферайн

“Гала на българската култура и музика” – така е озаглавен концертът с участието на български музиканти, който ще се състои тази вечер в зала “Брамс” на Музикферайн във Виена. Интересът към събитието под патронажа на българския посланик в Автрия..

публикувано на 25.05.24 в 12:10