Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще е облачно, меко за сезона с превалявания на юг и в планините

Снимка: БГНЕС

В сряда минималните температури ще са между 0 и 5°, в София 0°. През деня ще има значителна облачност. На юг ще вали дъжд, в планините дъжд и сняг. До вечерта валежите ще спрат навсякъде. Максималните температури ще са от 5 до 10°, на юг до 12-13°, в столицата до 5°.

По Черноморието ще има променлива облачност със слаби валежи на юг. Температурите на въздуха ще са от 9 до 13°, а на морската вода 9 -10°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Над планините ще е облачно с умерен до силен вятър. Под 1800 метра надморска височина ще вали дъжд и сняг, над тази граница ще пада сняг. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 3°, на 2000 м. до минус 3°.

В четвъртък ще е без валежи, минималните температури ще са между минус 5° и 0°. В петък дневните стойности ще се повишат до 13 -18°.

В Европа, Над Пиренейския п-ов ще е превали дъжд. Над Франция и Британските острови не се очакват валежи. Над централната част на континента и на север, над Прибалтика, Беларус, Украйна и северните райони от Европейска Русия ще вали сняг. Над Централното Средиземноморие ще е слънчево с временни заоблачавания.

На Балканите облачността ще е значителна. В южните и източните райони на полуострова ще правили дъжд, а на север и в планините сняг.

В Лондон и в Париж ще е до 5 и 7°, В Берлин и в Москва се очакват 0°. В Мадрид и в Рим термометрите ще сочат 15 и 18°. В Белград ще е 5°, в Букурещ и в Истанбул 9 и 16°. Атина ще е най-топлата евростолица с 20°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 6 и минус 1°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е минус 3 и минус 1°. В Лос Анжелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e 25 и 21°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 29 и 27°. В Дубай ще е 30°, в Йерусалим 14°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24