Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Вътев:

Няма да продаваме държавни земи

Кирил Вътев
Снимка: Мария Филева

Земеделският министър Кирил Вътев потвърди пред БНР, че земи от Държавния поземлен фонд няма да се продават. Заради появилата се информация за подобно намерение, президентът Румен Радев се закани да наложи вето върху бюджет 2024, а финансовият министър Асен Василев заяви, че разпродажба на земи не е на дневен ред и държавният глава разпространява фалшиви новини.

Финансовият министър заяви, че президентът цитира фалшива новина

Кирил Вътев обясни, че е получил запитване от зам. финансовия министър Георги Клисурски какво би се случило, ако бъдат продадени 700 хил. декара земи от Държавния поземлен фонд за 340 млн. лв. Той е отговорил, че тези земи се дават под аренда за 90 млн. лв. годишно, че не е изгодно да бъдат продадени и така темата е приключила.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Детски празник

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община. В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят..

публикувано на 01.06.24 в 14:31

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35