Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъгла преди обяд в низините, в новогодишната нощ - ясно време

Прогноза за времето на НИМХ за 31 декември 2023 г.

Снимка: БГНЕС

В неделя минималните температури ще са между 0 и 5°, в София ще е 1°. Сутринта облачността ще се разкъса и над по-голямата част от страната ще е слънчево. Облаци ще има над крайните южни райони, но без валежи. Преди обяд в низините и котловините ще има мъгла. Максималните температури ще са от 9 до 14°, в столицата 10°.

По Черноморието ще е облачно, но без валежи. На север ще се проясни до слънчево. Температурите на въздуха ще са до 10-12°. Морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Над планините ще има разкъсана облачност и слънце с до умерен югозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 9°, на 2000 м. до 1°.

В новогодишната нощ ще е ясно, а през деня на 1 януари - и мъгливо край водните басейни. Температурите леко ще се понижат. 

В Европа на 31 декемврина запад и по-голямата част от Пиренейския п-ов, във Франция и Британските о-ви, в Германия, Дания и Северна Италия ще има валежи и гръмотевици. Слънчево ще остане на юг в Испания и Португалия. Над останалите райони от континента ще е облачно, но без валежи. Слънчево ще е в Украйна. В останалата част от Източна Европа и на Скандинавския п-ов ще превалява сняг. 

На Балканите в неделя ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност, но без валежи, ще има над крайните северозападни и южни райони, до обяд и над източните.

В Лондон и в Париж ще е 9°, В Берлин и в Москва се очакват 8 и 3°. В Мадрид и в Рим ще е 11 и 15°. В Белград и в Букурещ ще е 15 и 11°, в Истанбул 15°. Атина ще е най-топлата евростолица със17°. 

Във Ванкувър и Монреал ще е 9 и 2°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 3°. В Лос Анжелис се очакват 15°, в Маями и в Мексико сити ще e 20 и 22°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 26 и 30°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 17°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59
Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36