Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват онлайн курсове за кандидат-студенти от Албания, Косово, Северна Македония, Молдова, Сърбия и Украйна

Снимка: bulgaria.iom.int

Министерството на образованието и науката ще проведе онлайн курсове по български език, литература и история на България за всички кандидат-студенти от Албания, Косово, Северна Македония, Молдова, Сърбия и Украйна. Преподавателите ще са от Българската академия на науките, съобщиха от Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

Желаещите да се включат трябва до 18 януари 2024 г. да изпратят имейл адресите си на проф. Лучия Антонова, директор на Института по български език към БАН (luchantonova@gmail.com), с копие до Александра Бойчева, държавен експерт в дирекция "Висше образование“ на МОН (a.boicheva@mon.bg).

Ако някои кандидат-студенти нямат достъп до електронни устройства, с които да се включат лично в онлайн подготовката, местните български организации могат да създадат сборна група в посочения времеви график, като това трябва изрично да се посочи в подадените имейли, съобщиха от агенцията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20