Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна вечеря за българския храм "Свети Йоан Рилски" в Лондон

Снимка: Посолство на България в Лондон

Благотворителна вечер в подкрепа на строежа на новия български православен храм "Св. Йоан Рилски" в Лондон,  съобщиха от Светия синод на Българската православна църква. За каузата бяха събрани £140,000.

Събитието е организирано от изтъкнати представители на българската общност в Обединеното кралство, под благословията на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний, под егидата на посланика на България в британската столица Марин Райков и с подкрепата на княз Кирил Преславски. По време на вечерята звучаха изпълнения на млади музиканти и на световноизвестната цигуларка Мила Георгиева, която изпълни на цигулка Страдивариус произведението „Пирин“ от композиторката Добринка Табакова, композитор на оркестъра на BBC.

Желаещите да се включат в кампанията за набиране на средства за българския православен храм в Лондон в сградата на Посолството на Република България могат да направят дарение по банковата сметка на българската църква „Свети Йоан Рилски“ в Лондон:

THE BULGARIAN ORTHODOX COMMUNITY OF ST JOHN OF RILA IN LONDONLloyds Bank
Sort Code 30-96-26
Account Number 80397868
IBAN: GB27LOYD30962680397868,
BIC: LOYDGB21446




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започват Дни на българската култура в Кипър

Дни на българската култура се откриват днес в Кипър и ще продължат до края на месеца, предаде кореспондентът на БНР Бранислава Бобанац. Организатор на двайсет и шестото им издание е Съюзът на българите в Кипър под егидата на посолството на България в..

публикувано на 11.05.24 в 11:56

"Розите на България" разцъфтяват за 15 години Българско училище в Сао Пауло

Седмото издание на инициативата "Розите на България" ще се проведе в Бразилия. В рамките на събитието ще се отбележи и 15-ата годишнина от основаването на Българското училище в Сао Пауло с основател Михаил Кръстанов. Домакин ще бъде Музеят на..

публикувано на 11.05.24 в 10:10

Българският език събра в Атина преподаватели и ученици от неделните ни училища зад граница

С диктовка по български език и калиграфска работилница започнаха честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина.  20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в..

публикувано на 11.05.24 в 07:25