Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще е облачно и ветровито, предстоят локални снеговалежи

Снежно утро
Снимка: БТА

В петък, 26 януари, минималните температури в България ще са между 0 и 5°, в София 1°. През деня ще е ветровито с променлива облачност. На места в източната половина от страната и планинските райони ще превали слабо, предимно сняг. Максималните температури ще са от 5 до 10° в столицата около 5°.

По Черноморието ще е облачно, на места с превалявания от дъжд. Температурите на въздуха ще са 5-9°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е облачно, с умерен до силен северозападен вятър. На места по старопланинското било и западните масиви ще вали сняг. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е минус 1°, на 2000 м. до минус 7°.

В събота ще е ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Облачността ще е значителна. Валежи от дъжд и сняг ще има в Северна и Източна България. В старопланинските проходи се очакват снежни с виелици.

В Европа, в петък,  силен вятър ще духа на Британските о-ви, в Бенелюкс, Германия, Западна Полша, Австрия и Унгария. Дъжд ще вали над южна Дания, Германия и Западна Полша. Снеговалежи ще има на Скандинавския п-ов, в Европейска Русия и Украйна. С разкъсана облачност до слънчево ще е в Прибалтика и Източна Полша. В южната средиземноморска част на континента ще е топло и слънчево.

На Балканите ще е облачно, северозападен вятър ще понижава температурите. В Карпатите ще превали сняг. Повече слънце ще има в Гърция.

В Белград, Букурещ, Берлин, Истанбул, Лондон и в Париж температуритеще са в интервал от 8 до 12°, В Москва се очакват минус 4°. В Рим и в Атина ще е съответно 14 и 16°. Мадрид ще е най-топлата евростолица с 19°. 

Отвъд Океана - във Ванкувър ще е 9°, в Монреал 1°, в Чикаго и в Ню Йорк съответно  4 и 7°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями и в Мексико сити ще e 27 и 26°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 29 и 26°. В Дубай ще е 25°, в Йерусалим 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00