Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще е облачно и ветровито, предстоят локални снеговалежи

Снежно утро
Снимка: БТА

В петък, 26 януари, минималните температури в България ще са между 0 и 5°, в София 1°. През деня ще е ветровито с променлива облачност. На места в източната половина от страната и планинските райони ще превали слабо, предимно сняг. Максималните температури ще са от 5 до 10° в столицата около 5°.

По Черноморието ще е облачно, на места с превалявания от дъжд. Температурите на въздуха ще са 5-9°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е облачно, с умерен до силен северозападен вятър. На места по старопланинското било и западните масиви ще вали сняг. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е минус 1°, на 2000 м. до минус 7°.

В събота ще е ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Облачността ще е значителна. Валежи от дъжд и сняг ще има в Северна и Източна България. В старопланинските проходи се очакват снежни с виелици.

В Европа, в петък,  силен вятър ще духа на Британските о-ви, в Бенелюкс, Германия, Западна Полша, Австрия и Унгария. Дъжд ще вали над южна Дания, Германия и Западна Полша. Снеговалежи ще има на Скандинавския п-ов, в Европейска Русия и Украйна. С разкъсана облачност до слънчево ще е в Прибалтика и Източна Полша. В южната средиземноморска част на континента ще е топло и слънчево.

На Балканите ще е облачно, северозападен вятър ще понижава температурите. В Карпатите ще превали сняг. Повече слънце ще има в Гърция.

В Белград, Букурещ, Берлин, Истанбул, Лондон и в Париж температуритеще са в интервал от 8 до 12°, В Москва се очакват минус 4°. В Рим и в Атина ще е съответно 14 и 16°. Мадрид ще е най-топлата евростолица с 19°. 

Отвъд Океана - във Ванкувър ще е 9°, в Монреал 1°, в Чикаго и в Ню Йорк съответно  4 и 7°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями и в Мексико сити ще e 27 и 26°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 29 и 26°. В Дубай ще е 25°, в Йерусалим 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35