Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова песен – изненада за гостите на концерта на Мери Бойс Бенд

Снимка: FB / Mary Boys Band

Групата Мери Бойс Бенд празнува 29-ия си рожден ден с концерт на 27 януари. От създаването си през 1995 г. в София, формацията от петима с фронтдама Мария Мутафчиева извървя дълъг път. Днес, след многобройни концерти, музикални изяви, срещи с почитатели, албуми, награди и песните "Непознати улици", "Дългият път към дома" и "Слънчогледите" в учебниците по музика, Мери Бойс Бенд е една от най-успешните и обичани групи в България.

Програмата на концерта в събота е съставена от песни, подбрани от почитателите на Мери Бойс Бенд, които отдавна гласуват в интернет за своите любими хитове на групата. Но музикантите мислят и за нов материал, за което ни уверява самата Мери, като разкрива също, че в концерта ще има изненада:


"Хубавото е, че ние сме действаща група и наистина имаме доста ангажименти тази година. Но ще оставим и време за създаване на музика, защото в последните години сме създавали по-малко песни и се надявам за 30-ата годишнина на Мери Бойс Бенд догодина да имаме нов албум. Сега, на 27 януари в София Лайв Клуб, хората ще чуят нова песен – абсолютно като привилегия за тези, които са дошли. По-нататък ще я запишем, но сега искам на живо да има подарък за всички наши хора. Така че очаквам всички – да се видим в събота, и да бъде празник!"

Сред песните, които ще прозвучат на този празник, е и "Само за теб" от едноименния албум на Мери Бойс Бенд, издаден преди точно 20 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15