Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 31 януари 2024 г.

В „България днес“ в последния ден от месец януари за тази година ще поговорим за това какво отличава общността на банатските българи в страната ни, какъв е техният език и как пазят и предават традициите си. Как българската литература отново се превърна в „добрата“ новина на деня и ще ви разкажем за новите визуални пътища, които водят към Националния музей "Земята и хората" в София. Ще завършим „тихо“ и с надежда за утрото. Водещ на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.33 - Новини от България

10.04 - Прогноза за времето у нас и по света

18.34 - История за пример – разказваме ви за малко познатите банатски българи в България. Каква общност са те, какъв е езикът им, обичайте и традициите им, каква част от многообразието в единството на страната ни са тези българи- Гергана Манчева е разказвач на тази съвременна история с вековно минало

37.20 - С представяне на книгата „Ранни спомени“ на Симеон Радев в Скопие беше отбелязана 145-та годишнина от рождението на видния български дипломат и публицист от Ресен

39.04 - За първи път в САЩ представиха английски превод на "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева дело на Анжела Родел

40.23 - България ще има свой щанд в световноизвестния Лондонски панаир на книгата - The London Book Fair между 12 и 14 март тази година

47.04 - Двуезичен кратък филм представя богатствата на Националния музей "Земята и хората"

54.22 - „Песен на деня“ – "Тихо" … за антисоциалното време, в което живеем в изпълнение на Nana & The Gang

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00