Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланичката на Албания Инид Мило връчи на президента акредитивните си писма

Снимка: БТА

Новоназначеният посланик на Република Албания Инид Мило връчи акредитивните си писма на президента на Република България Румен Радев на 31 януари.
На 13 декември миналата година Инид Мило връчи копия на акредитивните си писма на заместник-министъра на външните работи Ирена Димитрова. На церемонията двете изразиха готовност за активизиране на двустранното сътрудничество във всички сфери на взаимен интерес. Специален акцент беше поставен върху ролята на българското национално малцинство в Албания като мост на приятелство между двата народа.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45