Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влюбените в любовта и виното празнуват цяла седмица в Трявна

„Любовната ракла” в Славейковата къща в Трявна
Снимка: FB / Tryavna Museum

Седмица на виното и любовта започва от днес в Трявна. Инициативата е част от международното отбелязване на Седмицата на брака, затова и сватбените ритуали през този период ще бъдат извършвани безплатно от кмета на общината Денчо Минев.

В последния празничен ден –14 февруари, ще бъдат зарязани лозите в комплекс “Чукара“. Тогава кметът ще поздрави и всички двойки от селищата в община Трявна, които през 2024 г. празнуват диамантена и желязна сватба и лично ще поднови сватбените им обети.

Входът в музей “Славейкова къща” пък ще бъде безплатен, за да може повече посетители да оставят в “Любовна ракла” своите послания до любим човек. Целта е хората да се върнат назад във времето и да се докоснат до лиричните стихотворения на Петко Славейков и писмата на големия поет Пенчо Славейков до неговата любима Мара Белчева.

Голямо сърце-пейка в центъра на града ще очаква влюбените в Седмица на виното и любовта, където да създадат незабравим спомен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росица Матева

Единайсет сигнала за изборни нарушения са постъпили в ЦИК

До 11,40 ч. в Централната избирателна комисия са постъпили 11 сигнала за нарушения в гласуването за нов парламент – сред тях за агитация по телевизия, за заснет вот и за студент, който не е допуснат да гласува. Подадени са също 35 решения на регионални..

публикувано на 27.10.24 в 12:46

Илияна Йотова очаква силно политическо правителство след изборите

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надеждата, че след изборите ще бъде съставено силно политическо правителство. “Смятам, че с моя глас намалява търговията с купуване на гласове”, заяви тя, след като гласува с машина за нов парламент. Вицепрезидентът..

публикувано на 27.10.24 в 12:06

"Гласувай трудно" за незрящи

Много трудности срещат в придвижването и в бита си хората с двигателни и зрителни увреждания в България. Но освен чисто физически, пречките се оказват и на ниво достъп до информация и административно обслужване. Дори в изборния ден, когато всички..

публикувано на 27.10.24 в 09:20