Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художнички от различни култури представят творбите си в "Дом Витгенщайн" във Виена

Международната женска изложба може да се види до 27 февруари

6
Снимка: BKI Haus Wittgenstein

В Българския културен институт "Дом Витгенщайн" във Виена беше открита международната женска изложба "Битие и любов". Експозицията е разработена от група художници, обединени около българката Силвия Генова - SilvaGe.


"Международната женска изложба е събитие, което събира художници от цял свят във Виена, за да представят и направят видими творбите си. Като важна инициатива и отворена платформа, тя предлага и възможност за изследване на разнообразието и силата на жените в различните общества и култури" – пишат във фейсбук страницата си от Българския културен институт.

Част от атмосферата при откриването на изложбата

Творбите на художничките разказват колко е важно всичко това за хората и особено за жените от други култури, много от които преминали през потисничество и социална несправедливост. Като имигранти, в новата държава те често са принудени да се борят със социалните бариери и социалната изолация, с липсата на мрежи, в които да изразяват себе си, подчертават още от "Дом Витгенщайн".


Експозицията може да се разгледа до 27 февруари в БКИ „Дом Витгенщайн“ (“Haus Wittgenstein") във Виена.

Снимки: facebook.com/HausWitttgenstein


По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българска изложба в Братислава ще разкаже истории от глаголически времена

Българският културен институт в Братислава ще открие на 22 май т.г. документалната пътуваща изложба “Истории от глаголически времена” на Държавния културен институт към министъра на външните работи и на Института за български език при Българска..

публикувано на 18.05.24 в 09:10
Снимка: Facebook / malkata.bulgaria.ms

"Нишка от корен" събира любителите на българския фолклор в Мюнстер

Четвърти традиционен български събор "Нишка от корен" ще се проведе на 18 и 19 май в Мюнстер, Германия. От местното Българско културно сдружение "Малката България" поясняват във Фейсбук, че съборът е мястото, "което възкресява с неподозирана сила..

публикувано на 18.05.24 в 07:05

"Българска памет" работи с децата в историческите диаспори

Над 7000 деца от българската историческа диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия, Северна Македония и Албания се превърнаха в своеобразни посланици на европейската идея в своите държави след семинарите на Фондация "Българска памет“. Това каза председателят на..

публикувано на 17.05.24 в 09:59