Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Коя си ти?"

Снимка: YouTube

Алек Кирев е самостоятелен артист, който освен че сам пише песните си, се грижи за всяка една стъпка за по-нататъшната им реализация и разпространение. Точно година след като издаде авторския си албум "Гравитация", Алек Кирев е готов с нова песен. "Коя си ти?" се ражда като идея още преди издаването на албума, но не влиза в него и сега е реализирана по съвсем друг начин. Песента е написана както останалите – при Алек първо идва музиката, след това прави структурата на песента, и накрая пише текста.

"Коя си ти?" е с разпознаваемото звучене на Алек Кирев, но чисто стилово има малко общо с предишните му неща. Алек отдава това отчасти на факта, че работи с различни хора. "Коя си ти?" е направена с Роби Николов, познат освен като автор и изпълнител, и като музикален продуцент. Относно разнообразието в песните си Алек споделя:


"Истината е, че в мен винаги са били два свята. Единият е на рока – инди рок от 90-те, Нирвана, Оейзис, Бийтълс. Другата част от мен обаче харесва поп музика, и то поп музика от съвременни изпълнители като Ед Шийрън, Сам Смит… В мен винаги са били тези два свята. И ако говорим за един по-мащабен проект, за да се канализира интересът на хората, се правят два така наречени проекта. Но тъй като вече казахме, че всичко минава през моите ръце – аз нямам време за това. Така че каквото дойде, излиза напред такова, каквото е. Наистина съм вътре в това."






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15