Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Снимка: Youtube / Yanitsa Kaneva

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна със специалност пиано, след това и Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" със специалност Поп и джаз изпълнителско изкуство. 

Яница е носител на редица награди от национални конкурси за пианисти и певци. Има дългогодишен опит в сценичното представяне пред родна и чуждестранна публика. Създава авторска музика в различни стилове, ръководи свои музикални проекти и успешно аранжира музика за различни формации и оркестри. През 2018 г. създава проекта “MUSIC M.A.G. PROJECT” заедно с Мирослав Гочев, с когото работят вече 16 години. В него двамата с още 30 музиканти, вкл. камерен оркестър, представят електро-акустична инструментална музика, смесвайки електроника, smooth jazz и new age.


Абсолютен приоритет за Яница е изпълнението на песни, създадени специално за нея. Дълго мечтае и очаква дебютната си песен – "Моя трудна любов", с която след толкова години да се заяви като самостоятелен изпълнител. За нея певицата се доверява на екип от доказани професионалисти – Красимир Гюлмезов създава музиката, а Мариета Ангелова пише текста. Те са сред най-любимите ѝ автори, сътворили някои от най-любимите ѝ песни. Яница е изключително щастлива от съвместната им работа, довела до красива песен, която вълнува – за трудната любов.

На въпроса има ли лесна любов, Яница Кънева отговаря:

"Вярвам, че има лесна любов. И вярвам, че лесната любов е осъзнатата, истинската любов. Но всеки трябва да мине и през трудната."

Снимки: Youtube / Yanitsa Kaneva, Facebook / Yanitsa Kaneva



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10