Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 23 февруари 2024 г.

На прага на втората годишнина от началото на войната в Украйна силно отекват думите на украинската режисьорка Тетяна Станева, която в интервю за Радио България попита: "Вълнува ли се някой от това какво се случва с българската диаспора в Украйна, как влияе войната на нас? В "България днес" ще чуете истории за живота по време на война на две жени от Украйна, свързани чрез своите български корени. Ще отскочим до Братислава с отзвук от представянето на дигиталната изложба на БНР за Сирак Скитник в Българския културен център и ще разберете какъв е интересът към българистиката в Словакия с днешна дата. Водещ на петъчния брой е Елена Каркаланова. Приятно слушане!

01:10 Новини

07:25 Времето в България и по света

14:23 По съседски

24:49 Украинката с български корени Тетяна Станева: "Ние свършихме! Вече няма кого да мобилизират."

32:18 Нина Биковска от Болград: "Имаме много българи, които ни помагат."

44:18 Виртуалната изложба за Сирак Скитник на БНР провокира интерес в Братислава

46:48 Българистиката в Словакия има 98-годишна традиция

47:22 Миглена Михайлова-Паланска, преподавател в университета „Коменски“ в Братислава: Българската азбука е тайнство и любопитството на младите хора ги подтиква да изучават нашето четмо и писмо

55:10 Песен на деня: "Посоки", изп. Калина Андреева

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00