Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Тагарев:

България ще помага на Украйна колкото е необходимо, за да победи

Тодор Тагарев

С премиерата на документалния филм “Писма от войната. Писмо 1 – Пулсът на Украйна“ на сценариста и режисьор Тетяна Станева и фотоизложбата “Война vs. Живот“ на фотографа Олександър Барон в Централния военен клуб в София снощи беше отбелязана втората годишнина от началото на руската агресия в Украйна. На събитието присъстваха военният министър Тодор Тагарев, украинският посланик Олеся Илашчук, представители на дипломатическия корпус, висши офицери от Българската армия.

Две години след началото на войната в Украйна – расте броят на обезверените

Заедно със съюзниците ни оставаме категорично решени да помагаме на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, за да победи”, заяви Тодор Тагарев, добавяйки, че страната ни ще противодейства на всички, които подпомагат войната на Русия и разпространяват дезинформацията за нея.

Министърът изтъкна, че агресорът Русия носи пълната отговорност за събитията в Украйна. “Ако Русия спре да воюва, няма да има война, а ако Украйна спре да воюва, няма да има Украйна”, категоричен беше той.

Силна и независима Украйна е жизненоважна за стабилността на евроатлантическата общност и за националната сигурност на България, както и в целия регион. Виждаме, че сърцето на Украйна бие в ускорен ритъм и никой не мисли да се поддава на пораженчество”, заключи Тодор Тагарев.

Нова документална поредица за войната в Украйна с премиера в София

Военният министър приветства идеята за създаване на филмова поредица за войната. По думите му, българите са се оказали плодородна почва за разпространението на фалшви новини и дезинформация и е добре да получават истината директно от първа ръка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24
Президентът връчва Почетния знак на сестри Колев

Сестри Колев - носителки на "Златен клоун" от Монте Карло, бяха отличени и от президента

В София се проведе 13-ото издание на спектакъла "Нощ на звездите", организиран от Фондация "Енчо Керязов" и посветен на талантливите деца на България. По време на събитието бяха връчени годишните награди в областите "Спорт", "Образование" и "Изкуство", а..

публикувано на 02.06.24 в 10:57